— Dagbok, del 2 —

Detta är fortsättningen på min dagbok. För tidigare inlägg, gå till "Dagbok" eller klicka här.


- Januari 2019 -


Vi kör igen!

9/1

Det är en stor lättnad att vara igång och köra på helgerna igen, det känns väldigt bra och roligt. Det är glädje i hela kroppen. Nedan finns en filmsnutt från förra helgen där jag tyckte jag fick till en del bra grejer med körningen.

Nedan är lite bilder av Emelie som hanterar sidan motopiX by E. Tack för dem!


- December 2018 -


Tack B.P!

21/12

Detta är Björn-Peter Strandgården. Han är ett levande exempel på stor generositet och att det inte bara är företag som kan hjälpa till, utan också privatpersoner. För övrigt pratar han fyra språk flytande, det tycker jag är imponerande. Stort tack för hjälpen!


Vlogg - körning igen efter skadan

12/12 2018

Kommer förmodligen att fortsätta med att göra Vloggar lite då och då, så håll utkik. 
Känns bra att köra med axeln nu och framöver en period kommer det mest att handla om att hitta känslan på hojen igen. Därefter ska jag börja öka.

Jag tycker det är mycket trevligt att köra tvåtakt, jag är helt såld. Vissa gånger går det redan mycket smidigare och snabbare med denna hojen än min förra. Känns verkligen som att den passar min körstil bättre.

För övrigt planerar jag att åka utomlands att köra innan säsongen tar fart här hemma. Kommer förmodligen bara bli några veckor, får se. Förhoppningsvis är här körbart i Skåne ett bra tag.


- November 2018 -


26/11

Motocross är en mycket krävande sport i många avséenden. Fysiskt, teknisk, ekonomiskt, mentalt... Listan fortsätter. Länge har jag funderat på att ta tag i den mentala biten, eftersom att den spelar en oerhört stor roll i alla idrotter. Verkligen i motocrossen också. Hade turen att träffa Carrol Ann som generöst sa att hon vill hjälpa mig mot mina drömmars mål. Hon driver företaget Body Memory Therapy och har gått in som min mentalcoach. Välkomnar ett mycket bra samarbete som jag tror kommer leda långt. Stort tack för förtroendet Carrol!"När jag träffade Amanda och hon berättade om sin passion i livet för motorcross och att hon vill utvecklas och bli ännu bättre, så var det en självklarhet för mig att jag vill hjälpa henne att nå sina mål.

Jag brinner för att hjälpa människor via coachning att utveckla sin inre mentala styrka och intuition och därigenom bli mentalt starkare. Sedan barnsben har jag alltid tyckt om att hjälpa andra och coachning är för mig ett kraftfullt arbetsverktyg där jag kan hjälpa människor med olika problem och frågor som är viktiga i deras liv. Att kunna hjälpa människor via coachning att lära in nya beteende mönster fyller mig med stor ödmjukhet och tacksamhet. Det är ett gemensamt ansvar och samarbete mellan mig och klienten att arbeta mot de mål som klienten själv vill uppnå.

// Carrol Ann"


Ett steg bakåt, två steg framåt sägs det

26/11

För några veckor sedan körde jag till Saxtorp för att träna själv. Hade börjat köra en del på sistone eftersom att jag kunde. Tyvärr är detta ingen riskfri sport och jag gick i rätt hårt i marken och landade olyckligt. Kände direkt att något var trasigt i överkroppen och är tacksam för alla som stannade och hjälpte till. Det värsta var nästan att köra hem crossbussen själv, den är manuell och det gjorde väldigt ont i just höger axel. Inte det bästa jag gjort, men kom i alla fall hem.

Åkte in på sjukhuset och fick konstaterat att jag smällt av ett revben bak vid ryggen och tagit sönder mitt högra nyckelbensfäste. Det är inget mer man kan göra åt det än att vila. Alltså har jag nu fått vila några veckor vilket jag tycker har varit jobbigt och frustrerande nu när jag äntligen hade fått börja köra igen.

Självklart har jag fortsatt träna fys, men har fått anpassa träningen till ben istället. Hoppas på att kunna köra i helgen, i alla fall ska jag prova och se om det går.


- Oktober 2018 - 


26/10

Nu svarar knät bra på träning och crosskörning, alltså kan jag börja stegra upp körningen till flera gånger i veckan. Min nya tvåtaktare kräver en annan mer agressiv körstil av mig som förare, det är svårare men om jag sätter det kommer det gå riktigt fort. Jag kör redan bättre i vissa moment än vad jag gjorde innan skadan.

Har även varit och testat köra flat track, riktigt kul. Det kör man bland annat med crosshojar på speedwaybana, men med slicks på för att få spinn.


- September 2018 -


Början på min comeback


30/9

I lördags körde jag min första tävling på ett helt år sedan jag skadade mig. Får vara mycket nöjd med min prestation under omständigheterna. Nu ska jag bara börja köra mycket igen så kommer det bli skitbra. Ställde mest upp för skojs skull, så det var tur att det var mycket roligt. Lyckades ta en andraplats i distriktmästerskapen.


- Augusti 2018 -


Uppdatering

28/8

Ursäkta att jag varit dålig på att uppdatera. Det mesta jag hade kunnat säga skulle vara att jag tränat mycket och gjort framsteg. Har faktiskt tagit mitt rekord i marklyft på 120 kg i treor. Nu säger min coach Max att jag får kalla mig själv stark på riktigt. Riktigt kul.

Var förbi en sväng hos JE68 och hämtade upp en del grejer till hojen, men även för att uppdatera crossgarderoben. Det rullar på fint med det mesta nu, vi får se vad som händer framöver.


- Juni 2018 -


Lägesrapport

9/7

Träningen går mycket bra, framstegen är stora och snabba. Nu har jag avklarat sista passet innan jag åker till Torrevieja för solsemester. Normalt sett hade jag åkt för att köra cross, men knät är ännu inte tillräckligt läkt för crosskörning. När jag ska göra comeback ska det göras till 100%, har inte råd att göra det halvdant, hur fort jag än vill tillbaka.

Har planer att börja prova så smått till hösten. Tills dess fokuserar jag på att sköta allt runt om riktigt bra.Det går tungt, precis som det ska

12/6

Jag kämpar stenhårt. Har börjat se tydliga framsteg med benet, musklerna på skadade benet har tagit sig oväntat bra på kort tid. Lyckades igår göra backsquats med 65 kg, något jag inte hade kunnat tro för ett tag sen. Riktigt roligt att knät svarar så bra nu!


- Maj 2018 -


Prova på-dag på Limhamns MK - Vlogg 29/5


Drivkraften-  avsnitt 54

28/5


Min andra Podd detta året

18/5

Tidigare i år fick jag vara med i mxstar.se:s motocrosspodd, denna gången blev min andra gång 2018 och det var med en podd som heter Drivkraften.

Här pratar jag om vad som driver mig, genom med- och motgång med Malin Rosen som har hand om Drivkraften, samt Mathilda Hellman från DJO Nordic. Detta var roligt och jag hoppas på fler tillfällen som dessa.


Vlogg

8/5

Jag lyckades pricka in min vlogg en oväntat dramatisk dag.


SM i Vissefjärda

5-6/5

Återigen infann jag mig utan min egna cross på en SM deltävling. Det är svårt att hålla sig väck helt enkelt. Passade på att hjälpa till lite, kolla på de andra och träffa lite folk. Fick även denna gången gå upp i speakertornet under tjejernas finalheat. En rolig och spännande helg med mycket kli i fingrarna.

Råkade vinna allt utan prestation
Råkade vinna allt utan prestation
Jag och Fredde i speakertornet
Jag och Fredde i speakertornet
Linus innan start i MX2
Linus innan start i MX2
Jag på VIP:en
Jag på VIP:en